duminică, 5 iulie 2009

Cannondale 2010 - Fulgerul

Pentru 2010 va aparea si un nou bike rigid de la Cannondale. Scopul a fost sa produca cel mai usor si stabil cadru rigid. "Flash" este primult cadrul de carbon care are un raport rigiditate/greutate de peste 100 ! ! (mai precis 102). Desi are 950 de grame, cadrul nu are limita de greutate pentru rider !

Cadrul este construit din high modulus carbon, dar si o rasina speciala, care este folosita in general la batele de baseball, asa ca pietrele nu vor mai fi o asa mare problema. Modele inferioare vor avea carbonul obisnuit, iar greutatea va fi de 1100 grame, insa rigiditatea va fi identica cu modelul de top.

Triunghiul spate a fost proiectat pentru a aduce un confort sporit. Tija de sa SAVE, a fost aplatizata intr-o portiune pentru a aduce o oarecare flexibilitate. Daca nu doriti se paote alege si o tija de sa obisnuita.


Ridigitatea e oferita si prin angrenajul BB30 !

Cadrul a fost construit cu atentie mai ales la micile detalii: cadrul acceptand cauciucuri de 2.4. Cablurile vin pe downtube pentru a putea lua bike-ul pe umar. Urechea de frana disc este conceputa pentru disc de 140, dar cu un adaptor se poate monta si un disc (maxim) de 160mm.

Una peste alta se dovedeste a fi deja un bike excelent astfel ca viitorii proprietari ai acestor biciclete nu vor mai putea da vina pe bike in cazul unui rezultat mai rau la un concurs !

Bike-ul de top va fi cu Lefty Carbon, angrenaj BB30 si Sram XX, iar pretul va fi cam de 8000 de euro !

Variantele acestui model vor fi: Flash Team, HiMod 1, HiMod 2, Carbon 3, Carbon 4.

Sau de aluminiu pentru old-school-isti

articol luat din Singletrack Magazine.

Keep on the good fight,
Vlad

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu