vineri, 4 iunie 2010

Prima harta de mtb a Clujului

Azi a fost lansata oficial printr-o conferinta de presa gazduita de Consiliul Judetean Cluj, prima harta de cicloturism si mountainbike, incluzand 100 de trasee pentru excursii cu bicicleta in zona Clujului. Harta este o premiera pe plan regional si national, cuprinzand mai bine de jumate din suprafata judetului Cluj. Este chiar mai mult decat o simpla harta, este un ghid care include descrierea fiecarui traseu cu grad de divicultate, tip de drum, sens recomandat, tip de suprafata exprimata procentual, lungime, ascensiune totala, obiective turistice si posibilitate de cazare.
Continutul a fost actualizat in 2008-2010 de catre Radu Mititeanu sub egida CCN si se adreseaza tuturor pasionatilor de mtb si cicloturism care vor sa faca excursii de o zi in imprejurimile Clujului si a masivului Gilau-Muntele Mare totalizand aproape 5000 de km cu 84.000 m diferenta de nivel. Dintre acestea 20 sunt trasee "de sosea" iar 80 sunt trasee "de munte".

Traseele sunt nemarcate in teren si au fost alese doar drumuri carosabile sau de caruta, evitand sectiuni "tehnice". Astfel e nevoie de putin simt al orientarii, folosind eventual busola sau un GPS cu un track presetat dar nici indicatiile localnicilor nu sunt de neglijat.

Harta este tiparita la un tiraj de 5000 de exemplare la scara 1:75000 de catre Schubert & Franzke la o calitate impecabila si o recomandam tuturor bikerilor clujeni si nu numai.

Mai multe detalii despre harta gasiti pe www.schubert-franzke.ro si in curand o veti putea cumpara din magazinele noastre la pretul de 19,5 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu