marți, 9 februarie 2010

Competitii Maros Bike in 2010

Dragi prieteni,

Cu bucurie va anuntam ca vom continua organizarea maratonului clujean de mountainbike si in 2010. Asa cum v-am obisnuit deja, acesta se va desfasura in ultima duminica a lunii septembrie, in aceeasi locatie a Muntilor Gilaului, oferindu-va ca si in 2009 doua lungimi de trasee: 50 km si 80 km si peste 2600 m diferenta de nivel.


Din feedback-urile primite de la voi cei care ati concurat, am inteles ca evenimentul nostru a fost printre cele preferate de voi, ca traseele au fost grele dar placute si ca organizarea in linii mari a fost una profesionala. Va multumim pentru ca ati fost alaturi de noi si in 2010 vom pastra pe cat posibil aceleasi trasee, poate cu mici modificari insa totodata dorim sa imbunatatim calitatea acestui eveniment de la an la an, astfel ca in 2010 avem urmatorele noutati pentru participanti:

- proba lunga de 80 km va avea categoriile de Elite (Femei / Barbati) separate fata de cele de Hobby. In plus vom face doua sau trei categorii de MASTER.
- proba de 80 km ELITE este inclusa in calendarul competitional international UCI C3, astfel incat riderii licentiati vor putea acumula puncte internationale UCI pentru o mai buna pozitionare in clasamentul mondial, disciplina XCM.
- proba de 80 Km, va fi inclusa pentru toate categoriile in circuitul national ROMANIAN MTB XCM GRAN PRIX, alaturi de Maratonul Muntii Ciucului (29.05) si Emmedue Sport Cup (11.07). Astfel primii 25 de concurenti de la fiecare categorie vor fi punctati, formandu-se un clasament general dupa fiecare eveniment din circuit.
- posibilitatea platii online a taxei de inscriere
- starturi diferite pentru probele de 50 km si 80 km.

Pana la toamna insa va mai invitam la un alt eveniment organizat de catre noi: MAROS BIKE XCO CUP, 25 aprilie - Cluj-Napoca, padurea Faget.

Acesta va fi un concurs de MTB Cross Country, proba olimpica, inscris in Calendarul international UCI C2 si in circuitul national ROMANIAN MTB XCO GRAN PRIX. Competitia va avea doua starturi: unul pentru HOBBY si altul pentru ELITE (sportivii licentiati international).

Sportivii licentiati international vor putea acumula la aceasta competitie puncte internationale UCI necesare pentru clasarea in topul mondial si calificarea la Jocurile Olimpice - Londra 2012

Competitia se va desfasura pe un circuit de aproximativ 6 km care va trebui parcurs intre 3 si 6 ori, in functie de categorie. Traseul va include drumuri de padure, carari inguste, coborari tehnice, urcari de viteza sau abrupte si tehnice.

Speram ca v-am oferit vesti bune pentru noul an si motivatii in plus de a pedala alaturi de noi!

Elisei Miron - biker si coordonator competitii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu