luni, 15 iunie 2009

HermannstadtBike 2009 la final

A mai trecut un weekend, a mai trecut un eveniment de calitate. Duminica 14 iunie 2009 in parcul Sub Arini s-a desfasurat o noua editie a concursului de MTB XC HermannstadtBike.
Organizatorul evenimentului cu pricina a fost Clubul de Ciclism si Triatlon Sibiu (ciclism.ro) care a introdus in premiera pt concursurile de mtb din Romania, un sistem de cronometrare cu chip, astfel ca rezultatele au fost publicate foarte repede, concurentii avand posibilitatea sa vada nu doar timpii finali ci si timpii din fiecare tur.
Traseul a fost unul rapid si interesant, avand multe viraje dar si alte elemente tehnice precum un mini jump (asa ca pentru xc..), treceri prin apa, radacini, etc. Startul s-a dat la ora 11, in frunte fiind Tudor Radu (Maros Sport) pentru inceput, dupa care conducerea cursei a fost preuluata de Tudor Oprea (CCT Sibiu) si Juganaru Razvan (Dinamo Bucuresti), urmati fiind de Lucian Logigan (Ideal Bikes Team) si Tudor Radu si inca un grup format din Vlad Sabau (Maros Sport) si Rosioru. Tudor a facut pana prin turul 4 din cele 7 programate iar in final rezultatele au fost oarecum previzibile: Tudor Oprea (Tudy) locul 1, urmat de Logigan Lucian iar pe locul 3 s-a situat Juganaru Razvan care a fost devansat de Logigan doar prin turul 6. De mentionat este faptul ca Juganaru a participat la acest concurs dupa ultima etapa a Turului Ciclist al Romaniei, avand in picioare in aceasta saptamana peste 1200 de km facuti la viteze medii de peste 40 km/h. Au terminat Turul doar 4 romani, printre ei si Juganaru. Felicitari maxime!

Revenind la HermannstadtBike, Vlad Sabau a terminat pe locul 5, in fata lui fiind Rosioru Daniel, de-altfel ei au mers impreuna aproape tot concursul, in ultimul tur Vlad a fost nevoit sa opreasca cateva secunde in timp ce Rosioru probabil a tras ceva mai tare pentru departajare inainte de finish. Pentru Olar Mihai in schimb nu a fost cea mai buna zi, acuza ceva palpitatii la inima si locul final pentru el a fost abea 7.

Elisei Miron a fost tot pe post de "filmator" si intervievator asa ca in cateva ore vom posta un reportaj realizat dupa concurs, intervievati fiind: Tudor Radu, Tiziano, Pantani, Vlad, Rosioru, Jughy, Logigan si Tudy. In 2-3 zile va vom prezenta si un filmulet din timpul concursului.

Ne vedem la Maratonul Medieval de la Medias, unde toti cei premiati vor primi printre altele si o casca BBB Elbrus. Nu uitati sa va inscrieti pe site-ul oficial al evenimentului pentru ca locurile sunt limitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu